Ligger du godt an, eller blir det baksmell?

Baksmell på skatten er noe de færreste av oss tenker over i disse tider. Det er imidlertid nå du bør tenke over dette, og sørge for å ta grep slik at du unngår restskatt senere.  

Restskatt oppstår når summen du betaler inn i skatt gjennom året ikke samsvarer med summen skattemyndighetene kommer frem til når de ligner din inntekt etter årets slutt. Typisk oppstår det et misforhold når du ikke har tatt høyde for endringer i viktige poster i selvangivelsen, og justert skattesatsen i riktig retning i forhold til dette. Endringene kan være relatert til både inntekts- og fradragsposter i selvangivelsen;

– Øker inntekten din mer enn du har tatt høyde for da du bestilte skattekort for 2010, risikerer du baksmell fordi du har betalt for lite skatt gjennom året.

– Reduseres fradragene dine gjennom året, eksempelvis fordi rentenivået går ned og summen du beregner rentefradraget av (rentekostnadene) reduseres, risikerer du også å betale for lite skatt.

Er du usikker på hvordan du ligger an med hensyn til skatten for 2010, bør du besøke denne siden og beregne det nå. Kommer du frem til at du betaler på høyde med hva du vil bli lignet for, er det ingen fare. Betaler du for lite skatt, kan det imidlertid være en god ide å øke skattesatsen noe de siste månedene i år og på denne måten fordele skattebyrden, fremfor å måtte betale alt i en stor restskatte-regning neste år. Skattesatsen endrer du ved å gi beskjed til arbeidsgiver. Det trengs ikke noe nytt skattekort.

Advertisements
This entry was posted in Skattetips. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s